هنرمندان به آداب طراحی پوسترهای مذهبی توجه کنند

28 دی 1397

هنرمندان به آداب طراحی پوسترهای مذهبی توجه کنند

تغییر اصطلاح ها از راه های نفوذ است

هنرمندان به آداب طراحی پوسترهای مذهبی توجه کنند

محمدعلی کشاورز عضو هیأت داوری هفتمین سوگواره عاشورایی پوستر هیأت از مشابه نبودن آثار، نوآوری، توجه به اصول و مبانی هنرهای تجسمی و رعایت ارزش‌های معنوی به‌عنوان نقاط قوت آثار برگزیده این سوگواره یاد کرد و گفت: هنرمندان به آداب طراحی اعلان یا پوستر در حوزه‌های دینی و مذهبی توجه کنند.
به گزارش جامعه ایمانی مشعر، محمدعلی کشاورز ظهر امروز در اختتامیه هفتمین سوگواره‌های عاشورایی عکس و پوستر هیأت که در سازمان هنری و رسانه‌ای اوج برگزار شد، با اشاره به اینکه زنده نگه‌داشتن خون امام حسین علیه‌السلام به‌عنوان ثارالله، یکی از راه‌های رسیدن به حق است، عنوان کرد: رسیدن به نتیجه در این مسیر آدابی دارد، که با رعایت آن‌ها می‌توانیم به قله برسیم.

عضو هیأت داوری سوگواره عاشورایی پوستر هیأت با بیان اینکه متأسفانه اقبال افراد به پذیرش فرهنگ بیگانه کم نیست، اظهار کرد: رهبر انقلاب اسلامی در جلسات مختلف به هنرمندان توصیه کرده‌اند که این افراد اصطلاحات بیگانه را کمتر مورد استفاده قرار دهند و تا حد امکان به معادل‌های فارسی آن‌ها بپردازند.

*تغییر اصطلاح‌ها از راه‌های نفوذ دشمن است
وی مطرح کرد: یکی از راه‌های نفوذ دشمن تغییر اصطلاح‌هاست، به همین علت اگر به دنبال جلوگیری از نفوذ دشمن هستیم، باید از نفوذ اصطلاح‌های دشمن در جامعه جلوگیری کنیم.
کشاورز تاکید کرد: ما باید از کلماتی استفاده کنیم که بار معنوی بیشتری داشته و وابسته به زبان فارسی باشد تا درک و فهم آن نیز برای مردم راحت‌تر باشد؛ به جای کلمه پوستر می‌توانیم از واژه اعلان استفاده کنیم که گویاتر و صریح‌تر است و با زبان فارسی و عربی دینی ما تناسب دارد و مفاهیم آن با مفاهیم پوستر برابر است؛ تا زمانی که به نفوذ اصطلاح‌ها باور نداشته باشیم سیل واژگان و اصطلاح‌های خارجی بر سر ما آوار خواهد شد.
وی همچنین از گرافیک به‌عنوان ارتباط‌های تصویری و هنرهای چاپی و نگارش نام برد و گفت: این تعابیر با واقعیت گرافیک معنای نزدیک‌تری دارد اما این عبارت باید به یک اصطلاح تبدیل شود تا بتواند به جای گرافیک مورد استفاده قرار گیرد.
استاد کشاورز با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین کارهای هنری برای انتقال پیام استفاده از اعلان‌هاست، تصریح کرد: اگر آداب و ادب طراحی پوستر را رعایت کنیم، می‌‌توانیم به اثرگذاری مورد نظر برسیم. به عنوان نمونه هنرمندان قدیم بدون وضو سرکار هنری خود نمی‌رفتند.
وی خاطرنشان کرد: اعلان‌ها ظرفیت‌های ویژه بسیاری دارند که با وجود بسترهای رسانه‌ای مختلف همچنان توانسته‌اند ارزش خود را حفظ کنند، در دوره‌ای برخی از پوسترها به علت ماهیت فرهنگی و هنری دست به دست شده و از دیوار کوچه و خیابان به دیوار منازل می‌رسیدند و اکنون نیز این امر در برخی نقاط مشاهده می‌شود.

*اعتقاد به فرهنگ دینی در تاثیرگذاری آثار طراحان مؤثر است.
این استاد هنر یادآور شد: یکی از ویژگی‌های اعلان، دلنشین بودن آن است که برای تحقق این ویژگی عوامل مختلف باید گردهم آیند، که شعار مناسب، تصویرگیرا، ترکیب‌بندی، رنگ، صفحه‌آرایی و موضوع از جمله این عوامل هستند که ذوق، سلیقه و پیشینه مخاطبان نیز مؤثر خواهد بود اما نقش اصلی بر عهده طراح است و به هر میزانی که اعتقاد طراح به فرهنگ دینی بالاتر باشد تاثیرگذاری اثر او نیز بیشتر خواهد بود.
وی افزود: کپی‌کاری و برداشت از آثار هنرمندان دیگر، رعایت نکردن برخی از موازین، انتخاب شعار نامناسب، ترکیب‌بندی ضعیف، کم‌توجهی به مفاهیم رنگ‌های استفاده شده، صفحه‌آرایی ضعیف، استفاده از نقوش مکمل، بی‌توجهی به فضاهای مدیریت نشده، استفاده از عبارت‌های ارزشی و نام‌های مقدس به صورت واژگون یا شیب ریزشی، ضعف در بهره‌مندی از مبانی هنرهای تجسمی و بکارگیری خطوط و سطوح کمکی از جمله نقاط ضعفی است، که رفع آن‌ها می‌تواند کیفیت آثار را افزایش دهد.

لازم به‌ذکر است که اختتامیه هفتمین سوگواره‌های عاشورایی عکس و پوستر روز جمعه در سازمان هنری و رسانه‌ای اوج برگزار گردید.

نظرات


استانی
برگزیده ها
اختتامیه هفتمین سوگواره عاشورایی عکس و پ...

اختتامیه هفتمین سوگواره عاشورایی عکس و پوستر هیات

اختتامیه هفتمین سوگواره های عاشورایی عکس و پوستر هیأت با سخنرانی استاد نادرطالب زاده،شعرخوانی سید محمدجواد شرافت و حضور برگزیدگان، هنرمندان و عموم مردم
24 دی، 1397

مهدی رسولی در نشست ستایشگری تراز انقلاب...

مهدی رسولی در نشست ستایشگری تراز انقلاب اسلامی: جایگاه مداح، هویت‌بخشی است

نشست علمی ستایش‌گری تراز انقلاب اسلامی از سلسله نشست‌های هیأت پژوهی امروز 29 آبان ماه در مرکز جامعه ایمانی مشعر در قم و با حضور حاج مهدی رسولی از مداحان برجسته کشور برگزار شد.
28 آبان، 1397

دانشیار دانشگاه باقرالعلوم قم: منفعت‌گرا...

دانشیار دانشگاه باقرالعلوم قم: منفعت‌گرایی بنیان خانواده را سست می‌کند

امت اسلامی با خانواده سالم شکل می‌گیرد
05 دی، 1398 | قم

دعوت از هیآت مذهبی سراسر کشور برای شرکت...

دعوت از هیآت مذهبی سراسر کشور برای شرکت در پویش #سین_هشتم

بیش از صد هیأت مذهبی خدمات‌رسان در قالب پویش «سین هشتم» از هیآت مذهبی سراسر کشور برای بسیج آحاد مردم در راستای کمک به استان‌های سیل‌زده دعوت کردند.
08 فروردین، 1398

کارگاه تصحیح نشان هیأت

کارگاه تصحیح نشان هیأت

کارگاه تصحیح نشان هیأت جامعه‌ایمانی‌مشعر در ادامه برگزاری فراخوان نشان‌هیأت برگزار می‌کند
12 دی، 1395

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد