دکتر اردبیلی: مشکل جامعه ما اجرای سیاست‌های شعاری در خصوص فرزندآوری است

19 آذر 1400

دکتر اردبیلی: مشکل جامعه ما اجرای سیاست‌های شعاری در خصوص فرزندآوری است

استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر حوزه جمعیت: در قوانین، تسهیلاتی برای حل مشکلات فرزندآوری پیش‌بینی شده است اما مشکل اصلی ما فرهنگی است بر همین اساس انجام کارهای مردمی می تواند به عنوان پیشران فرهنگی باشد و شرایط را برای فرزندآوری بهتر کند.

دکتر اردبیلی: مشکل جامعه ما اجرای سیاست‌های شعاری در خصوص فرزندآوری است

دکتر مریم اردبیلی، استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر حوزه جمعیت و مادر پنج فرزند در آیین افتتاحیه پویش ملی کتابخوانی مثبت سه گفت: در قوانین، تسهیلاتی برای حل مشکلات فرزندآوری پیش‌بینی شده است اما مشکل اصلی ما فرهنگی است بر همین اساس انجام کارهای مردمی می تواند به عنوان پیشران فرهنگی باشد و شرایط را برای فرزندآوری بهتر کند. اگر جامعه به اهمیت فرزندآوری پی ببرد و موانع اجتماعی آن برطرف شود بی شک  خانواده ها مشکلی با ازدیاد نسل نخواهند داشت.
 
 دکتر اردبیلی افزود: متاسفانه در بسیاری از هیات ها و مساجد با کنایه و تحقیر از سر و صدای کودکان حرف زده می‌شود و برخی عقیده دارند که مساجد باید جای پیرمردان باشد. همه اینها عوامل فرهنگی تاثیرگذار بر فرزندآوری است.

وی با اشاره به اینکه باید متواضعانه درک کنیم که نیاز خانواده چیست گفت: در رده های سنی مختلف اقشار متعدد و حتی شهرها و جغرافیای کشور علت ها و مشکلات متعددی برای عدم فرزندآوری وجود دارد اما اگر تمام این مشکلات تجمیع شود دم دست ترین بهانه مشکلات اقتصادی است که از سوی خانواده ها مطرح می شود این در حالی است که اغلب خانواده‌ها زیر بار هر مشکل اقتصادی می روند اما فکر می کنند فرزندآوری اهمیت ندارد.


 این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: متأسفانه آمار عجیبی در خصوص سقط  اختیاری جنین وجود دارد بر همین اساس نیاز به عزم ملی و مسئولیت اجتماعی همگانی برای تشویق به فرزندآوری وجود دارد تا با تحول در سبک زندگی دیگر شاهد آمار اختیاری سقط جنین نباشیم.


این پژوهشگر حوزه جمعیت تصریح کرد: شاید نزدیک به یک دهه در خصوص فرزندآوری صحبت شده اما در کف جامعه هیچ تغییری صورت نگرفته و یا نرخ نزولی  ازدیاد نسل  نه تنها متوقف بلکه با شتاب بیشتری نزول کرده است.  شاید یکی از دلایل آن اجرای سیاست‌های شعاری و تکراری است در این خصوص باید متواضعانه با تک تک افراد جامعه گفتگو کرد تا با تغییر فهم، شاهد تحولی شگرف در فرزندآوری باشیم.

 دکتر اردبیلی گفت: من با پنج فرزند در هیچ زمان حتی زمان تحصیل و کسب مدرک دکترا این امر مهم زندگی را کنار نگذاشتم  چرا که  نباید شیرینی فرزندآوری را به تأخیر انداخت. متأسفانه جامعه درحال فراموش کردن چندفرزندی و برکات آن است.

نظرات


استانی
برگزیده ها
هیأتی‌ها وارد چرخه تولید شدند تا جوانان...

هیأتی‌ها وارد چرخه تولید شدند تا جوانان کارمند نشوند!

مسئولین هیأت محبین خمسه طیبه در استان اصفهان، همواره تلاش دارند تا با راهنمایی جوانان آنان را به سمت تولید سوق دهند و مانع کارمندی آنان شوند تا اینکه خودشان دست به کار شدند و کارگاه تولیدی به راه انداختند.
23 اردیبهشت، 1401

روایت عبدالرضا هلالی از فعالیت "تکیه گاه...

روایت عبدالرضا هلالی از فعالیت "تکیه گاه آقا مرتضی علی(ع)"

هلالی گفت: این تکیه‌گاه به صورت مستمر و در مدت زمان ۵ ماه از افراد آسیب پذیر و کم بضاعت دعوت کرده تا در این مکان دور هم جمع شوند.
22 بهمن، 1400

مراسم «شب وداع» با ماه رمضان در قزوین

مراسم «شب وداع» با ماه رمضان در قزوین

مراسم شب وداع با ماه مبارک رمضان با همکاری 36 هیئت مذهبی و فرهنگی قزوین بیست و هشتم ماه مبارک رمضان همزمان با سه‌شنبه 15 مرداد ماه در قزوین برگزار می‌شود.
14 مرداد، 1392

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی وافی عنوان ک...

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی وافی عنوان کرد؛ نیازهای اصلی هیأت‌های مذهبی برای رسیدن به تحول

سخنران هیأت‌های مذهبی ارتباط با مسجد، حوزه و مدرسه، ارزیابی دقیق، پرداختن به مقتل‌خوانی صحیح و مستند را عامل تحول هیأت دانست و گفت: درب حوزه‌های علمیه و آموزش و پروش باید به سوی هیأت‌های مذهبی باز باشد.
23 تیر، 1400 | قم

پیام استاد محمدعلی کشاورز در پی ارتحال ه...

پیام استاد محمدعلی کشاورز در پی ارتحال هنرمندمتعهد استاد احمدرضا دالوند

من هم دلم سوخت؛ از ارتحال هنرمندی که ولایت را شنیده و لذت ولایی‌بودن را چشیده بود.
21 آذر، 1397

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد