هیأتی که پلاستیک‌ها را بازیافت می‌کند

27 خرداد 1401

هیأتی که پلاستیک‌ها را بازیافت می‌کند

هیأت بصائر حسینی شهرستان میاندوآب در بخش اقتصادی خود، سراغ راه‌اندازی کارگاه بازیافت پلاستیک رفته تا هم ضمن کمک به محیط زیست، درآمدزایی و اشتغال‌زایی هم داشته باشد. در این کارگاه 26 نفر مستقیم و غیرمستقیم شاغل هستند.

هیأتی که پلاستیک‌ها را بازیافت می‌کند

پلاستیک یکی از متنوع‌ترین موادی است که ما از آن استفاده می‌کنیم. آن‌ها چه در خانه، چه در محل کار، چه هنگام خرید و حتی در تعطیلات در اطراف ما هستند. با این حال، شیوع استفاده از پلاستیک همچنین به این معنی است که مقدار زیادی برای دور انداختن داریم، بنابراین بازیافت پلاستیک بسیار اهمیت دارد اما چرا؟

 

کار اقتصادی که هم به نفع محیط زیست است و هم فرصت‌ساز شغلی

انواع مختلفی از پلاستیک وجود دارد و انواع مختلفی از پلاستیک قابل بازیافت است. مواد پلاستیکی، پس از دور ریختن، ممکن است قرن‌ها به طول انجامد تا تجزیه شوند. بازیافت، با تبدیل بطری‌ها، بسته بندی و سایر مواد زباله پلاستیکی به کالاهای جدید، به محیط زیست کمک می‌کند و فرصت‌های جدید اقتصادی ایجاد می‌کند. بازیافت پلاستیک مواد مفید را از محل دفن زباله دور نگه می‌دارد و مشاغل را به تولید محصولات جدید و نوآورانه ساخته شده از آن‌ها ترغیب می‌کند.

 

گروه جهادی که با کرونا شکل گرفت

در ششمین گزارش روایت تولید سراغ یک مجموعه‌ جهادی و هیأتی در استان آذربایجان غربی و شهرستان میاندوآب رفتیم که در این عرصه وارد شده است تا در شهر خود این کار را عملیاتی کند. امین ارجمند مسئول کارگروه اقتصادی مؤسسه فرهنگی بصائر می‌گوید: «مجموعه ما در ابتدا یک گروه جهادی بود که در پی شیوع ویروس کرونا آغاز به کار کردیم تا ماسک تولید کنیم، محیط‌های عمومی را ضدعفونی کنیم و برای بیماران آب‌میوه تهیه کنیم. به مرور با گسترش فعالیت‌ها به مؤسسه فرهنگی تبدیل شدیم که امروز در عرصه‌های فرهنگی، هنری، رسانه‌ای و سیاسی فعال است.»


از اسفندماه ۹۹ هیأت بصائر پا گرفت

مؤسسه بصائر اسفندماه سال ۱۳۹۹ بود که برای اجتماع اعضای خود و همچنین پرداخت به شعائر اهل بیت (ع) اقدام به راه‌اندازی یک هیأت کرد. ارجمند می‌گوید: «هیأت ما هرهفته سه شنبه‌ها جلسه هفتگی در مسجد خاتم‌الانبیاء کوی سهند شهرستان بعد از نماز مغرب برگزار می‌کند. این هیأت در تمام مناسبت‌های مذهبی نیز مراسم جشن یا عزاداری دارد. استقبال از هیأت ما به قدری در این چندماه گسترش یافت که در محرم سال قبل برای برگزاری مراسم به حیاط یک مدرسه رفتیم. انتظار نداشتیم جمعیت زیادی بیاید و برای شب اول ۲۰۰ غذای نذری طبخ کردیم اما در همان شب بیش از ۵۰۰ نفر جمعیت آمد. در شب‌های پایانی دهه اول، هیأت‌ها ما پذیرای بیش از هزار نفر جمعیت بود.»

 

تربیت نیروهای رسانه‌ای برای هیأت

در حوزه رسانه‌ای این مؤسسه تلاش کرده نیروهای متعددی را تربیت کند تا بتوانند امور مختلف هیأت را پیش ببرند. ارجمند می‌گوید: «در حوزه رسانه تولیدات بسیاری در فضای مجازی با رویکرد پرداختن به مسائل و موضوعات شهرستانی و کشوری داریم. تهیه کلیپ و نماهنگ از فعالیت‌های هیأت و گروه جهادی نیز از دیگر اقدامات بخش رسانه‌ای مؤسسه است.»

 

کار روی زمین‌مانده‌ای که این هیأت به دست گرفت

جوانان فعال و جهادی مؤسسه بصائر در حوزه اقتصادی اما دست به یک کارستان زدند. آن‌ها در ابتدا برنامه اصلی خود را با رویکرد کمک به محیط زیست منطقه، روی بازیافت زباله گذاشتند. کلی تحقیق و بررسی انجام دادند اما به این دلیل که برخی دیگر در شهرشان وارد این عرصه شدند، تصمیم گرفتند کار روی زمین مانده دیگری را دست بگیرند. برای همین وارد عرصه بازیافت پلاستیک شدند. مسئول کارگروه اقتصادی مؤسسه فرهنگی بصائر در این زمینه می‌گوید: «شهرستان میاندوآب به این دلیل که جلگه‌ای است امکان دفن زباله را ندارد و همواره با مشکل پسماند مواجه بود. برای همین ابتدا تصمیم شد وارد بازیافت زباله شویم تا کمکی هم به مشکل منطقه باشد اما زمانی که عده‌ای وارد این عرصه شدند تصمیم گرفتیم بازیافت پلاستیک را دست بگیریم.»

 

۲۶ نفر شاغل شدند

با کمک خیرین این جوانان هیأتی، کارخانه بازیافت پلاستیک با عنوان صنایع پلیمری مدرن را راه‌اندازی می‌کنند. ارجمند می‌گوید: «اسفندماه سال ۹۹ با کمک ۳ میلیارد تومانی خیرین این کارخانه را بنا کردیم. در این کارگاه هم‌اکنون ۶ نفر مستقیم و ۲۰ نفر غیرمستقیم مشغول به کار هستند که تلاش شد افرادی به کارگیری شوند که از قشر نیازمند و جویای کار باشند.»


پلاستیک‌ها چگونه بازیافت می‌شوند؟

در این کارخانه زباله‌های پلاستیکی به خصوص لوله‌ای مورد استفاده کشاورزی جمع‌آوری می‌شود و بازیافت می‌شود. مسئول کارگروه اقتصادی مؤسسه فرهنگی بصائر می‌گوید: «شغل اصلی مردم این منطقه کشاورزی است که در فرایند کاشت و برداشت خود از لوله‌های پلاستیکی برای آبیاری استفاده می‌کنند که یکبار مصرف است. در زمان برداشت محصول این لوله‌ها را از زمین خارج می‌کنند که ما آن‌ها جمع‌آوری می‌کنیم. ابتدا شست‌وشو می‌شوند، سپس خرد شده و در نهایت ذوب می‌شوند. مواد ذوب شده حاصل به کارخانه‌های دیگر برای تولید محصولات کشاورزی ارسال می‌شوند.»

 

بنا داریم کارخانه را توسعه دهیم

این کارخانه در حال حاضر ظرفیت بازیافت تنها همین لوله‌ها را دارد و برای ورود به عرصه‌های دیگر مانند بازیافت زباله‌های پلاستیکی نیازمند گسترش کارخانه هستند. ارجمند می‌گوید: «در فاز بعدی بنا داریم تولید محصول از مواد بازیافت شده را هم خودمان انجام دهیم و وارد عرصه تولید هم شویم.»

کار این نیروهای جوان هیأتی و جهادی در گام اول هم کمک به محیط زیست است و مانع هدر رفت و آسیب به محیط زیست می‌شود و هم از سوی دیگر موجب درآمدزایی و سودآوری است. ارجمند می‌گوید: «با این فعالیت اقتصادی که با کمک خیرین محقق شد، توانستیم عده‌ای را مشغول کار کنیم و ان شاء الله در آینده با توسعه کارخانه می‌توانیم برای موسسه هم درآمدزایی داشته باشیم.»

 

 

فعالیت‌های اقتصادی خُرد ظرفیت تازه کشف شده‌ای در هیأت‌های مذهبی است که در جای جای کشور در حال توجه است و هیأت‌ها با ورود خود به این عرصه توانستند جوانان بسیاری را مشغول به کار کنند.


برچسب

روایت تولید

نظرات


استانی
برگزیده ها
بررسی الگوی فرهنگ محرم و هیأت در موضوع م...

بررسی الگوی فرهنگ محرم و هیأت در موضوع مردمی‌سازی ‏

الگوی فرهنگ محرم و هیأت در موضوع مردمی‌سازی با حضور سید احمد عبودتیان دستیار رئیس ‏جمهور در امر مردمی‌سازی و حجت الاسلام والمسلمین حمزه معلی مسئول دفتر اقتصاد جامعه ایمانی ‏مشعر در برنامه میزگرد اقتصاد که از شبکه خبر پخش شد، مورد بررسی قرار گرفت.‏
15 مرداد، 1401

آبفروش: ذات اصلی هیأت جریان تربیتی است

آبفروش: ذات اصلی هیأت جریان تربیتی است

دبیر جامعه ایمانی مشعر گفت: تمام جریان عاشورا و کربلا یک جریان تربیتی است درنتیجه ذات اصلی هیأت جریان تربیتی است.
01 تیر، 1402

در آستانه ایام فاطمیه؛ گردهمایی مدیران ه...

در آستانه ایام فاطمیه؛ گردهمایی مدیران هیأت‌های محوری و برگزیده کشور در جوار مزار «شهید سلیمانی» برگزار می‌شود.

چهاردهمین همایش مدیران هیأت‌های محوری و برگزیده کشور با شعار «حاج قاسم؛ مرد میدان ولایت» همز‌مان با 11 و 12 آذرماه به همت جامعه ایمانی مشعر در جوار مزار شهید قاسم سلیمانی در کرمان برگزار می‌شود.
09 آذر، 1400

دعوت از هیآت مذهبی سراسر کشور برای شرکت...

دعوت از هیآت مذهبی سراسر کشور برای شرکت در پویش #سین_هشتم

بیش از صد هیأت مذهبی خدمات‌رسان در قالب پویش «سین هشتم» از هیآت مذهبی سراسر کشور برای بسیج آحاد مردم در راستای کمک به استان‌های سیل‌زده دعوت کردند.
08 فروردین، 1398

شیخ یوسف الناصری: تبلیغ، اصل جدانشدنی از...

شیخ یوسف الناصری: تبلیغ، اصل جدانشدنی از روحانیت است.

معاون حرکه النجبا گفت: مسئولیت تبلیغ هیچ‌گاه از روحانیت دور نمی‌شود و این امر تنها باید برای رضایت خداوند انجام شود.
31 تیر، 1401

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد