در میزگرد تجربه مانا مدیران مواکب مطرح شد ارتباط با مواکب عراقی لازمه حرکت فرهنگی در اربعین

27 شهریور 1398 | قم

در میزگرد تجربه مانا مدیران مواکب مطرح شد ارتباط با مواکب عراقی لازمه حرکت فرهنگی در اربعین

برنامه‌های فرهنگی اربعین سازماندهی شود

در میزگرد تجربه مانا مدیران مواکب مطرح شد ارتباط با مواکب عراقی لازمه حرکت فرهنگی در اربعین

جمعی از مدیران مواکب ایرانی که هر ساله در اربعین حسینی به زائران مسیر پیاد‌ه‌روی درحال خدمت‌رسانی هستند در نشست میزگرد تجربه مانا دومین گردهمایی «فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه اربعین»، بر لزوم ارتباط با مواکب عراقی به‌عنوان لازمه حرکت فرهنگی در اربعین تاکید کردند.
به گزارش جامعه ایمانی مشعر، میزگرد تجربه مانا ویژه مدیران مواکب ظهر امروز در دومین گردهمایی «فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه اربعین» در شبستان کربلا مسجد مقدس جمکران برپا شد.
جهانشاهی دبیر میزگرد تجربه مانا ویژه مدیران مواکب طی سخنانی اظهار کرد: موکب‌داران ایرانی که در کشور عراق مکان مشخصی ندارند می‌توانند با مراجعه به جامعه ایمانی مشعر ارتباط‌گیری با مواکب عراقی را دنبال و خدمت مطلوب به زائران امام حسین(ع) را تحقق بخشند.
وی با تاکید بر اینکه زائران ایرانی در حرکت اربعین باید به دنبال اهداف بزرگی همانند ترویج فرهنگ اهل‌بیت(ع) باشند، مطرح کرد: تحقق این هدف نیازمند حرکت‌های فرهنگی و بصیرت‌افزایی منسجم است.



مدیر موکب حضرت علی‌اکبر(ع) نیز در این نشست با بیان اینکه ارتباط مواکب ایرانی و عراقی ملاحظات، فرصت‌ها و تهدیدها خاصی دارد، اظهار کرد: موکب حضرت علی اکبر(ع) با حضور هیأتی‌های تبریز در منقطه مرزی شلمچه کار خود را دنبال می‌کند و با توجه به این عناصر مهم ارتباطی خوبی را با عراقی‌ها برقرار کرده است.
داداش‌زاده با اشاره به اینکه فعالیت موکب حضرت علی اکبر(ع) 24 ساعته و برای مراجعه زائران کشورهای مختلف است، عنوان کرد: هر زائری که از شلمچه وارد خاک عراق می‌شود از خدمات این موکب بهره‌مند می‌شود.
وی از برپایی نمایشگاه شهدای حشدالشعبی و مدافع حرم در این موکب یاد کرد و گفت: خدمات این موکب از ابتدای صفر آغاز و تا 25 صفر ادامه خواهد داشت و برخی از نیروهای کنسولگری نیز در موکب حضور دارند تا در صورت نیاز مشکلات زائران را رفع کنند.
داداش‌زاده با بیان اینکه ارتباط میان موکب حضرت علی اکبر(ع) با مواکب عراقی به صورت ویژه در شلمچه دنبال می‌شود، تصریح کرد: هیأتی‌های تبریز در مراسم عزاداری عراقی‌ها حضور می‌یابند و از آن‌ها برای حضور در مراسمات خود دعوت می‌کنند.
مدیر موکب حضرت علی‌اکبر(ع) ادامه داد: نظام اربعینی یک نهاد مردمی کامل ندارد هر چند برخی از تشکیلات از جمله خاتم، جامعه ایمانی و امام رضایی‌ها کارهای مختلفی را دنبال می‌کنند اما پاسخ‌گویی به نیاز روحی و فرهنگی زائران بدون انجام حرکت‌های منسجم و گسترده امکان‌پذیر نیست.
در ادامه این نشست، مدیر هیأت یا فاطمه الزهرا(س) بابل از تشکیل ستاد مردمی پیاده‌روی اربعین در راستای شناسایی فرصت‌ها و تهدیدهای مواکب اربعین و پیگیری روش‌ها و راهکارهای عملیاتی برای ارائه خدمات مطلوب به زائران امام حسین(ع) یاد کرد و گفت: ما باور کردیم که در کشور عراق مهمان عراقی‌ها هستیم به همین علت موکب‌داری و خدمت به زائر را از آن‌ها آموخته‌ایم.
طبرستانی به راه‌اندازی طرح هر خانه یک ستاد برای اربعین اشاره کرد و گفت: اعضای مختلف یک خانواده در بابل درگیر اربعین حسینی شده و هر کدام برای مشارکت در میزبانی از زائران اربعین با هر توان مالی و جانی به میدان آمده‌اند.
وی با بیان اینکه برای اربعین امسال طرح خانواده اربعینی دنبال می‌شود، خاطرنشان کرد: همه مشکلات یک خانواده در حوزه فرهنگی و اجتماعی شناسایی می‌شود و با استفاده از ظرفیت بیش از چهارصد خادم جامعه خود را به بیش از دو هزار نفر گسترش داده و خدمات خود را برای این افراد گسترش خواهیم داد.
همچنین مدیر موکب خدام حسین(ع) با اشاره به اینکه این موکب در عمود 1120 مسیر پیاده‌روی نجف به کربلا هر ساله خدمات مختلفی را به زائران امام حسین(ع) ارائه می‌کند، گفت: این موکب کار خود را از سال 92 آغاز کرده و از ابتدای حضور پرشور ایرانی‌ها در مسیر پیاده‌روی در خدمت زائران بوده است.
آخوندزاده از ساخت و سازی زمینی به مساحت بیش از 32 هزار متر مربع یاد کرد و گفت: هیچگاه در ابتدای کار فکر نمی‌کردیم که بتوانیم به چنین جایگاهی برسیم اما به عنایت اهل‌بیت(ع) فعالیت‌های موکب گسترش قابل توجهی داشته است.



وی با بیان اینکه برای رفع مشکلات حقوقی، امنیتی و انتظامی در عراق شرایط سختی وجود دارد، تصریح کرد: مواکب ایرانی باید ثبت موکب در عراق را جدی گرفته و اسامی خادمان خود را به ثبت برسانند تا در آینده با مشکلی روبرو نباشند.
آخوندزاده با اشاره به اینکه مواکب در برخی از نهادها کمتر به رسمیت شناخته می‌شوند، مطرح کرد: با توجه به اینکه هزینه‌های برخی از مواکب بالاست باید مراقب باشیم تا حساب‌های بانکی شخصی را مورد استفاده قرار ندهیم که در آینده با مشکل روبرو نشویم.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت رسانه برای معرفی خدمات مواکب ایرانی تاکید کرد و گفت: هر چند در حوزه رسانه هزینه‌ها بالاست اما اهمیت رسانه باید مورد توجه قرار گیرد و در این راستا باید از ظرفیت خیرین نیز استفاده کنیم چراکه هر چقدر در این حوزه تبلیغات کنیم نذورات بیشتری می‌توانیم جمع‌آوری کنیم.
در پایان نشست یاوری مسئول کمیته فرهنگی مرز خسروی طی سخنانی با اشاره به اینکه این مرز، نزدیک‌ترین مرز به شهرهای زیارتی عراق است، تصریح کرد: خسروی یکی از بزرگ‌ترین مرزهای منطقه است که امروزه به برکت حضور نیروهای ارتش عراق، رزمندگان مقاومت و حشدالشعبی به امنیت مطلوبی رسیده است.
وی با بیان اینکه مرز خسروی از 6 صبح تا 6 غروب باز خواهد بود، مطرح کرد: تاکنون بیش از هزار و 700 نفر از این مرز به سمت عراق حرکت کرده‌اند که هر روز به جمعیت این مرز افزوده می‌شود.
خاطرنشان می‌شود، ارائه طرح موکب سیار با محوریت ارائه خدمات مختلف در طول مسیر پیاده‌روی، تاکید بر راه‌اندازی مواکب بهداشت و درمان، تبیین برنامه‌های فرهنگی و مراسمات موکب، راهکارهای تامین منابع مالی و استفاده از ظرفیت عراقی‌ها و ایرانی‌ها در کنار یکدیگر از جمله دیگر مباحث مهم این میزگرد بوده است

نظرات


استانی
برگزیده ها
ایده‌های جشن و بزرگداشت «پیروزی مقاومت و...

ایده‌های جشن و بزرگداشت «پیروزی مقاومت و پایان داعش»

جهت برگزاری توسط هیأت‌های مذهبی و مجموعه‌های فرهنگیِ مؤمنِ انقلابیِ مردمیِ خودجوش
05 آذر، 1396

در میزگرد بزرگداشت حاج علی خورشیدی مطرح...

در میزگرد بزرگداشت حاج علی خورشیدی مطرح شد: احساس بی‌نیازی از اساتید آفت بزرگی برای مداحی است

حجت‌الاسلام صادقی واعظ در میزگرد بزرگداشت مرحوم حاج علی خورشیدی گفت: امروز یکی از بزرگ‌ترین آفت‌های مداحی احساس بی‌نیازی از اساتید و پیشکسوتان است
08 خرداد، 1400 | قم

مأموریت خادمان اربعین تبلیغ اسلام عاشورا...

مأموریت خادمان اربعین تبلیغ اسلام عاشورایی است

حجت الاسلام محمد قمی صبح جمعه در مراسم اختتامیه گردهمایی مردمی فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه اربعین که در مسجد مقدس جمکران برگزار شد
18 مهر، 1397 | قم

کشتار مسلمانان هند را متوقف کنید

کشتار مسلمانان هند را متوقف کنید

۱۲ دسامبر ۲۰۱۹ (۱۹ آذرماه ۱۳۹۸) حزب فعلی حاکم بر هند، قانونی در مجلس این کشور به تصویب می‌رساند که به موجب آن، کسانی که نمی‌توانند هندی بودن خود را با مدارکی که منوط به قبل جولای ۱۹۸۸ باشد اثبات کنند، از کشور هند اخراج می‌شوند.
16 اسفند، 1398

سردبیر برنامه تلویزیونی روایت هیأت خبردا...

سردبیر برنامه تلویزیونی روایت هیأت خبرداد: اولین برنامه تخصصی تلویزیونی با موضوع کارکردهای هیأت آماده پخش می‌شود.

سردبیر برنامه تلویزیونی روایت هیأت گفت: برنامه تلویزیونی روایت هیأت همزمان با اربعین حسینی در 10 قسمت از شبکه افق پخش خواهد شد.
15 مهر، 1398 | قم

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد